de waarheid

14 Mar

De waarheid , die kwetst, daarom zijn de meeste mensen niet zo happig om de waarheid te ontdekken.

Soms is het beter in een leugentje te leven, maar dan ook allen maar op dat moment. Als je eindelijk achter de waarheid komt kan ze alleen nog meer pijn doen. Het kan uiteraard ook dat je er zodanig al hebt onder geleden dat de waarheid je niet meer raakt,  uiteindelijk dan. Maar geef toe, bij iedereen zal het wel jeuken.

Je weet dat iemand je al een tijdje bedriegt, sommige mensen gaan de persoon in kwestie meestal confronteren, maar anderen doen alsof ze het niet zagen en bleven het negeren. Dat doet me denken aan  de aflevering ” what goes around comes around” van sex and the city:Carrie haar excuses wil aanbieden een Natacha, die getrouwd was met Big. Ze wou haar excuses aanbieden omdat ze een affaire had met Mr. Big. Natacha vond het niet echt aangenaam dat niet alleen haar huwelijk verpest was maar nu ook haar lunch. Ze zei dat ze al een tijdje door had dat Big haar bedroog, maar dat ze het steevast negeerde. Soms is  het tijdelijk negeren van de waarheid maar een pleister met figuurtjes van mega mindy die de stinkende wonde bedekt. Terwijl je eerder een compress nodig had, een gigantische pleister, een verband om te zorgen dat je geen blauw plek krijgt en eventueel nog een bezoekje aan de dokter. Maar geef toe, die blauwe plek zit er meestal nog een tijdje.

Je weet dat je alle signalen hebt opgemerkt maar steevast de andere kant wou opkijken, terwijl het allemaal zo overduidelijk was. Alsof of jij zou geloven dat iemand werkelijk een deodorant zou hebben die de geur heeft van verboden middelen. Er gaat wel een lichtje branden als ze beginnen te vertellen dat het niet van hen is, maar van een vriend. Alsof ik die excuses nooit heb gebruikt. Het verzwijgen van de waarheid, is hetzelfde als liegen, alsof het helemaal niet nodig was om te zeggen hoe iets tot stand is gekomen, van: ” Het raam is kapot ( en dat komt door mijn zweefvliegtuigje) tot “iK heb mijn hand bezeerd ( dat komt doordat ik weeral iets kapot heb geslaan.) Het is even erg, en een mens probeert met de tijd die waarheden een beetje te verdoezelen en hopen dat ze die snel zouden vergeten. Maar het punt is: dat deed je in het begin ook al. Het is een visciouse cirkel, totdat je je eens bedenkt dat het helemaal niet veilig is en dat je liever hebt dat zij slagen krijgt dan jij. Survival of the fittest é, nothing personal.

De waarheid die kwetst, niemand krijgt graag kritiek, niemand word graag geconfronteerd. In tegendeel iedereen wil bevesteging, maar dan op de positieve manier. Iedereen liegt wel eens, een leugentje om bestwil. Maar een zijn grenzen, ook bij het verzwijgen van de waarheid. Als het nu echt beter is je geweten te proberen sussen en te doen alsof je niets gezien hebt , dat is mij een raadsel. Maar als een mens te veel te verliezen heeft, dan  vergeten ze wel eens echt van onecht te onderscheiden. En is al meer dan een persoon veranderd in pinochio. Met gigantische  neus enal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: